hoe wij van een huis een thuis maken

Kennismakingsgesprek

Tijdens ons eerste gesprek, gaan we elkaar beter leren kennen. Hierin wil ik graag weten wie jullie zijn, wat jullie doen qua werk en hobby’s, waarom jullie op zoek zijn naar hulp voor jullie interieur en waarom jullie voor mij gekozen hebben. Natuurlijk zal ik mij voorstellen en ga ik jullie kort uitleggen hoe ik te werk ga. Dit kennismakingsgesprek vormt de basis voor de samenwerking en is belangrijk om te bepalen of we een goede klik hebben. Een goede klik is zeer belangrijk omdat het uitbesteden van het interieur ontwerp een bewijs van vertrouwen is. Het vertrouwen dat ik jullie wensen en smaak kan vertalen naar een interieur waar jullie je thuis voelen.

Plan hier direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Thuis Design
Thuis Design

samenstelling interieur pakket

Als we gezamenlijk besluiten om verder te gaan werken aan jullie nieuwe interieur, gaan we gezamenlijk jullie interieur pakket samenstellen. Dit pakket wordt geheel naar jullie behoefte samengesteld door de verschillende modules te kiezen. Natuurlijk kunnen jullie gedurende de opdracht nog meer modules toevoegen indien jullie dit wensen. Naast het samenstellen van je eigen persoonlijk interieur pakket, kunnen jullie ook kiezen voor door mij samengesteld pakket waarin ik de meest gekozen modules al heb samengevoegd.

Jullie interieur wensen en smaken

Na het samenstellen van jullie persoonlijk interieur pakket, gaan we echt aan de slag. Om tot een goed advies te komen is het zeer belangrijk om jullie wensen in kaart te brengen. Welke elementen zijn voor jullie belangrijk en moeten zeker terugkomen in jullie interieur. Koken jullie bv graag voor vrienden en familie dan is het hebben van een woonkeuken met een grote eettafel belangrijk.

Daarnaast zal ik jullie vragen om aan te geven wat jullie smaak is. Hiervoor zal ik gebruik maken van foto’s van verschillende interieurs, kleuren, stylen en materialen. Hieruit kunnen jullie kiezen. Eerst apart van elkaar. Uit de gekozen interieur foto’s gaan jullie uiteindelijk, die foto’s kiezen, die jullie gezamenlijk mooi vinden. Soms liggen de smaken ver uit elkaar, maar dat is geen probleem, want vaak zie je dan toch overeenkomsten in kleuren of materialen, die jullie allebei mooi vinden.

Thuis Design

moodboards

Op basis van de door jullie gekozen interieur foto’s ga ik een abstract moodboard maken. Dit is mijn vertaling van jullie smaken waarin ik aangeef welke sfeer ik in gedachten heb. Passende bij deze sfeer zal ik ook een moodboard maken met interieur foto’s.

Thuis Design - moodboard
Thuis Design - vlekkenplan

vlekkenplan & plattegrond

Op basis van de jullie wensen en plattegrond van jullie woning/huis zal ik beginnen met een vlekkenplan. In de vlekkenplan komen de verschillende functies terug, die jullie belangrijk vinden. Zo zullen jullie zien hoe jullie wensen/eisen terug komen op een logische plek in de plattegrond. De vlekkenplan is de basis voor de gedetailleerde indeling/interieur ontwerp. Afhankelijk van de grootte van de ruimte zal ik 2 of 3 vlekkenplannen met bijbehorende indelingsvarianten uitwerken.

Lees in deze blog meer over een vlekkenplan.

Eind of Tussenpresentatie

In een presentatie zal ik jullie mijn vertaling van jullie interieur vraag laten zien. Hierbij zal ik jullie meenemen door mijn ontwerp toe te lichten aan de hand van mijn moodboards en de gemaakte vlekkenplannen en bijbehorende indelingsvarianten (2D plattegronden). De presentatie vormt de basis voor het jullie nieuwe interieur. Wij gaan daarom in gesprek om te kijken welke variant jullie het meeste aanspreekt en waarom. Zijn er aspecten die jullie niet mooi vinden of toch missen. Kunnen er varianten gecombineerd worden waardoor we uiteindelijk gezamenlijk tot een ontwerp komen waarin jullie je thuis voelen. Soms is in deze fase van het ontwerp al duidelijk dat niet alle wensen terug kunnen komen in het ontwerp door bv ruimte gebrek. Dan zal door jullie een keuze gemaakt moeten worden. Ik zal jullie natuurlijk ondersteunen om een goede keuze te maken. Aan de hand van ons gesprek, zal ik een finale indelingsontwerp maken waarmee jullie aan de slag kunnen gaan.

Thuis Design - Schets tafel

De bovengenoemde stappen vormen de basis van elk interieur ontwerp. Dit vormt het zogenaamde basis module, die jullie kunnen uitbreiden indien gewenst. Bekijk hier de pakketten en mogelijke uitbreidingsmodules.

SAMEN VAN JOUW (nieuwe) HUIS EEN THUIS MAKEN?

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan wij kijken of er een klik is tussen ons. Want laten we eerlijk zijn, het uitbesteden van het ontwerp van je interieur is best spannend. In een online gesprek van ongeveer 30 minuten vertel ik wie ik ben, wat mijn visie is en hoe ik te werk ga. En kan jij natuurlijk vragen stellen.