Slaapkamer make-over

Woonwens
De bewoners willen graag meer sfeer op de slaapkamer. Ze vonden hun eigen slaapkamer een beetje kaal en onpersoonlijk. De muren waren wit en de gordijnen bruin, zodat er zo min mogelijk licht de slaapkamer in zou komen Heel belangrijk natuurlijk voor een slaapkamer, maar verduisterende gordijnen zijn er ook in allerlei verschillende kleuren en materialen. Met de meubels waren ze tevreden en ze steken graag hun handen uit de mouwen. Budget van deze make-over: 500 euro.

Makeover
Tijdens de intake besprak ik de woonwensen met de bewoners en kreeg ik door middel van de door de bewoners gemaakte foto’s een indruk van de ruimte. Hierdoor, kreeg ik een gevoel voor de ruimte en kon ik zien hoe de natuurlijke lichtinval was. Tijdens de het bespreken van de foto’s van de huidige slaapkamer viel mijn oog op een mooie trouwfoto die aan de muur hing. Met veel liefde en stralende ogen vertelden zij wat voor een fantastische dag het was op het strand. Bij het zien van de foto kwamen mooie gezamenlijke herinneringen naar boven.
Met de verzamelde informatie ging ik aan de slag. De eerste stap van de makeover was het maken van een moodboard. Als uitgangspunt voor het moodboard gebruikte ik de kleuren in de trouwfoto. Deze prachtige kleurencombinatie wilde ik graag terug laten komen in de slaapkamer. Aan de hand van het moodboard maakte ik vervolgens een implementatieplan. Hierbij hield ik rekening met de bestaande meubels en het opgegeven budget. Het implementatieplan bevatte een kleurenplan en een materialenplan. In het kleurenplan beschreef ik de toepassing van de kleuren inclusief de kleurcodes. In het materialenplan gaf ik aan welke gordijnen en accessoires ik in de gedachten had om een sfeer te creëren.
Na het bespreken van het moodboard, kleur- en materialenplan gingen de bewoners enthousiast aan de slag. De eerste stap was het inkopen van de verf met behulp van de opgegeven kleurcodes. De witte muren werden geverfd in de tinten lichtgrijs en lichtpaars (accentmuur). De nachtkastjes en ladekast kregen een nieuwe donkergrijze kleur afgestemd op de lichtgrijze muren. Hierdoor kwam ook het bestaande crème witte vloerkleed meer tot zijn recht. De bruine gordijnen werden vervangen door donkerpaarse gordijnen. En de bijpassende accessoires zorgden voor de finishing touch.

Resultaat
Door gebruik te maken van de prachtige kleuren van de trouwfoto ontstond een persoonlijke en sfeervolle slaapkamer. De gebruikte kleuren zorgen voor rust en sfeer in de slaapkamer. Beide bewoners zijn helemaal blij met het resultaat. De kosten bleven beperkt tot verf, gordijnen en wat kleine accessoires. Al met al een geslaagde makeover binnen budget van de slaapkamer

SAMEN VAN JOUW (nieuwe) HUIS EEN THUIS MAKEN?

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan wij kijken of er een klik is tussen ons. Want laten we eerlijk zijn, het uitbesteden van het ontwerp van je interieur is best spannend. In een online gesprek van ongeveer 30 minuten vertel ik wie ik ben, wat mijn visie is en hoe ik te werk ga. En kan jij natuurlijk vragen stellen.