Sfeer in huis na kerst

Heb jij ook zo een kale plek in jouw huis waar de kerstboom stond te pronken? En mis je de gezellige sfeer van alle kerstlichtjes? In deze blog neem ik je graag mee in een aantal eenvoudige (budget) tips om je huis weer helemaal gezellig te maken na de feestdagen. Want mooi weer staat voorlopig nog niet op het programma, dus maken we het gezellig in huis!

Warme kleurtinten

De sfeer in huis kan je makkelijk aanpassen door het gebruik van warme kleurtinten zoals bijvoorbeeld oranje, okergeel, groen of rood. Je hoeft niet aan de slag met verf op de muren, maar met accessoires kom je een heel eind. Denk bijvoorbeeld aan een plaid op de bank of nieuwe kussenhoezen. Pro-tip: doe de nieuwe hoes gewoon over je oude hoezen. En zet hier en daar gezellige kandelaars neer.

 

Zachte materialen

Naast het gebruik van warme kleurtinten, kan je ook accessoires gemaakt van zachte materialen toe voegen aan je interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zacht fluweel kussen of een plaid op de bank. De keuze is afhankelijk van wat je mooi vindt. Je kan all-in gaan door een kussen van fake fur op de bank te leggen of meer natuurlijke materialen gebruiken zoals een wollen plaid.

Thuis Design - bank met vrolijke kussens
Thuis Design - kaarsen als additionele lichtbron

Kaarsen als additionele lichtbron in huis

Naast het gebruik van warme kleuren en zachte materialen, speelt ook de verlichting een belangrijke rol bij het creëren van een knusse sfeer in huis. Gebruik daarom kaarsen als additionele lichtbron in huis. Inmiddels zijn kaarsen in alle maten en kleuren te koop. Kies daarom kaarsen in een van de warme tinten en plaats deze in een mooie kandelaar of windlicht op een plek waar je ze s ’avonds kan zien. Heb je kinderen in huis, maak dan gebruik van elektrische/LED kaarsen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het vuur, maar heb je wel de gezelligheid in huis.

Natuurlijke materialen in huis

Zoek buiten naar mooie takken en andere natuurlijke materialen zoals dennenappels. Plaats deze in een mooie schaal of in een vaas en zet deze op tafel. Zeker als je kinderen hebt, is dit een mooie activiteit om samen te doen. Maar ook zonder kinderen is dit leuk om bijvoorbeeld samen met een vriendin te doen tijdens een wandeling buiten. Daarnaast is het ook een goedkope en makkelijke manier om een knusse sfeer in je huis te creëren.

Wees duurzaam en hergebruik de materialen

Accessoires kan je makkelijk hergebruiken. Ook al is het heel leuk om ieder jaar nieuwe accessoires te kopen. Wees je ervan bewust dat dit niet nodig is. De kleuren van de jaargetijden komen ieder jaar weer terug, waardoor de accessoires minder trendgevoelig zijn. Berg daarom de accessoires na de winter gedurende de lente en zomermaanden op. Pro-tip: vind je de vorm van een vaas of kandelaar nog helemaal fantastisch maar ben je de kleur een beetje zat, bij de Action verkopen ze verfbussen, zo kan je jouw accessoire in iedere gewenste kleur spuiten.

 

Thuis Design - plaid over stoel

SAMEN VAN JOUW (nieuwe) HUIS EEN THUIS MAKEN?

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan wij kijken of er een klik is tussen ons. Want laten we eerlijk zijn, het uitbesteden van het ontwerp van je interieur is best spannend. In een online gesprek van ongeveer 30 minuten vertel ik wie ik ben, wat mijn visie is en hoe ik te werk ga. En kan jij natuurlijk vragen stellen.