Een gezellige kersttafel maak je zo

Kerst, een moment in het jaar om bij elkaar te komen en van elkaars gezelschap te genieten, met vrienden of familie. Vaak doen we dit door gezamenlijk te dineren. Wat is dan niet leuker om er iets speciaals van te maken. Zoals uitgebreid tafelen aan een feestelijk versierde tafel. In de winkels worden kerstaccessoires steeds vroeger te koop aangeboden, wat de verleiding groot maakt om ieder jaar alles nieuw te kopen. Echter hoeft dit niet, een combinatie van oud en nieuw maakt het persoonlijk en tegelijk ook duurzamer. Hieronder geef ik wat basis tips hoe je snel en makkelijk een feestelijke kersttafel naar je eigen idee kan creëren.

Begin met de onderborden en de ‘centrepiece’

Vul de tafel aan met bestek & glaswerk

Maak compleet met met overige decoratie

  1. Bedenk het thema voor je kersttafel. Misschien heb jezelf al veel ideeën, maar je kan je natuurlijk ook laten inspireren door bijvoorbeeld Pinterest. Als je op Pinterest werkt, kan je makkelijk een bord samenstellen met daarin de voorbeelden, die je het mooist vindt.
  2. Maak een lijst met items, die je nodig hebt voor je thema. Maak onderscheid tussen basis kerstaccessoires en thema afhankelijke accessoires. Kijk of je al accessoires in huis hebt, die je kan gebruiken voor je thema.
  3. Koop indien nog niet aanwezig een paar basis kerstaccessoires, die je ieder kerstfeest kan gebruiken ongeacht het thema van je kersttafel. Denk hierbij aan een feestelijk kerstkleed in een neutrale kleur zoals wit of lichtgrijs. Denk daarnaast ook aan kandelaars en vazen. Deze basis kerstaccessoires kan je na de feestdagen weer gemakkelijk op te bergen zonder dat het veel ruimte in beslag neemt.
  4. Combineer deze basis kerstaccessoires met je alledaagse service, glazen en bestek. Dit lijkt misschien nog niet zo feestelijk, maar dat komt nog. Denk eraan, niet alles hoeft nieuw.
  5. Koop indien nog niet aanwezig de thema afhankelijke kerstaccessoires. Denk hierbij aan kerstballen, linten en kaarsen in een bepaalde kleur, natuurlijke materialen zoals dennentakken of mos en bijpassende servetten.
  6.  Je kan natuurlijk ook zelf accessoires knutselen of verzamelen. Dit is vooral leuk om samen met kinderen te doen. Denk bijvoorbeeld aan het knutselen van decoratieve kerststerren of slingers uit papier of het verzamelen van dennenappels.`
  7. Zorg voor een intieme sfeer door het gebruik van kaarsen of andere lichtjes, die onderdeel kunnen zijn van je tafeldecoratie.
  8. En last but not least, ga niet stressen bij het decoreren van de kersttafel. Het hoeft niet perfect want het is met liefde gedaan en dit zullen je tafelgasten zien en waarderen.

Veel plezier en alvast een fijne kerst!

 

Ikzelf heb dit jaar gekozen voor het thema een duurzaam en natuurlijk kerstfeest. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals takken, mos en bessen in combinatie met accessoires in de kleuren groen, wit en oker(geel).

SAMEN VAN JOUW (nieuwe) HUIS EEN THUIS MAKEN?

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan wij kijken of er een klik is tussen ons. Want laten we eerlijk zijn, het uitbesteden van het ontwerp van je interieur is best spannend. In een online gesprek van ongeveer 30 minuten vertel ik wie ik ben, wat mijn visie is en hoe ik te werk ga. En kan jij natuurlijk vragen stellen.