De trendkleuren voor 2021 voor jouw Thuis

De trendkleuren voor 2021 zijn bekend, het zijn bruin en donkerblauwe tinten. Het zijn kleuren, die een weerspiegeling zijn van de huidige tijdsgeest van minder verspilling, duurzaamheid, samen zijn en het waarderen van het verleden. De gebeurtenissen van 2020 hebben deze tijdsgeest versterkt. We waren teruggeworpen op onszelf omdat niets meer zo was als het was. De kleuren van 2021 staan voor een nieuw begin, voor hoop op verandering en het doorzetten van ingezette trends. Het gebruik van donkere bruin en blauwtinten in combinatie met lichte tinten vormen de basis van een harmonisch ontwerp. De kleuren van 2021 ondersteunen het gevoel van geborgenheid, sterk zijn en veranderen zonder het verleden te vergeten.

Thuis Design - trendkleuren 2021

En toch zijn velen terughoudend bij het gebruik van kleur in het interieur terwijl de natuur om ons heen de mooiste kleuren laat zien. De reden hiervoor is dat kleuren ons een gevoel geven. Zo voelen wij nieuwe energie in ons opborrelen door de kleuren van de lente. Maar het kleurgevoel is niet universeel. Niet iedereen voelt hetzelfde bij het zien van een kleur. Zo kan jezelf heel blij worden van lichte pasteltinten terwijl je partner er niets van wilt hebben. Dit kleuren dilemma zorgt ervoor dat veel interieurs niet veel kleur bevatten.

Maar hoe kom je erachter welke kleuren het beste aansluiten bij jullie gevoel? Het kleuren dilemma kan worden opgelost door niet naar alleen naar de kleur te kijken, maar ook naar de verzadiging en de vergrijzing van de kleur. Terwijl een felle groene kleur niet in de smaak valt, kan door het toevoegen van grijs, de kleur veranderen in een mooi groen vergrijsde kleur. Combinaties met andere kleuren met dezelfde vergrijzing of verzadiging stralen rust uit en kunnen de verschillende kleurgevoelen verbinden.

Om een passend, tijdloos en harmonisch interieur te ontwerpen, is een goede samenwerking met jullie essentieel. Jullie woonwensen en/of woonproblemen staan centraal. Zij vormen het uitgangspunt van het ontwerp. Alle bewoners van het huis hebben een stem in dit proces zodat iedereen zich Thuis voelt in het nieuwe interieur. Op basis van jullie wensen en budget is het mogelijk om bestaande meubels te gebruiken voor het nieuwe ontwerp. Daarnaast maak ik vaak ook een creatief ontwerp om te laten zien wat de mogelijkheden van de ruimte zijn. Hierbij kunnen bestaande meubels een kleine twist krijgen zodat het interieur persoonlijk blijft. Niet alles hoeft nieuw te zijn bij een ontwerp van Thuis Design.

Een geslaagd Thuis Design ontwerp is een weerspiegeling van de bewoners. Het geeft kracht en rust tegelijk. Het nodigt uit om te veranderen, nieuwe dingen te leren zonder het verleden los te laten. Het is een balans van natuurlijke materialen met nieuwe technologieën, een mix van nieuw en oud. Zodat Thuis zijn geen straf meer is, maar een plek om helemaal jezelf te zijn.

SAMEN VAN JOUW (nieuwe) HUIS EEN THUIS MAKEN?

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan wij kijken of er een klik is tussen ons. Want laten we eerlijk zijn, het uitbesteden van het ontwerp van je interieur is best spannend. In een online gesprek van ongeveer 30 minuten vertel ik wie ik ben, wat mijn visie is en hoe ik te werk ga. En kan jij natuurlijk vragen stellen.